Het belang van propere vetkanalen
In grootkeukens is een goed onderhoud van vetkanalen cruciaal.
Na verloop van tijd ontstaat er een vetophoping. Dit vet kan ontbranden, met alle gevolgen van dien. Een brand in een vetkanaal is moeilijk te blussen, waardoor het vuur zich snel verspreidt en enorm veel financiële schade veroorzaakt.
Daarnaast zorgen schone vetkanalen voor een efficiëntere luchtstroom. Hierdoor worden kookdampen van de keuken sneller afgevoerd, wat bijdraagt aan een gezonde werkomgeving.
Vergeet ook niet dat grootkeukens aan bepaalde verplichtingen moeten voldoen op het vlak van hygiëne. Wettelijke richtlijnen zoals het HACCP schrijven regelmatige inspecties en reinigingen van vetkanalen voor. Veel verzekeringsmaatschappijen nemen deze verplichting ook op in hun polis.
Tenslotte is er nog de optimalisatie van de levensduur van de apparatuur. Met een periodiek onderhoud gaat de afzuiginstallatie langer mee.
Onze aanpak
Als professionele reinigingsfirma maken we alle soorten vetkanalen schoon.
Hierbij starten we steeds met een visuele inspectie om de vervuilingsgraad in kaart te brengen. Op basis hiervan selecteren we de beste schoonmaakmethode.
Nadien volgt een grondige reiniging van het complete afzuigsysteem, inclusief vetkanalen, dampkap en motor.
Na de schoonmaakbeurt krijgt u een uitgebreid rapport met foto’s. Die kunt u aan uw verzekeraar bezorgen of tijdens een inspectie tonen als bewijs van de vetkanaal reiniging.
Waarom u voor Eventi Group kiest
- Vetkanalen
- Dampkappen
- Afzuigmotoren