Zoeken

Reiniging van frituurbakwanden in de horeca

reiniging frituurbakwand horeca

Frituurbakwanden vinden we overal. Niet alleen in de traditionele Belgische frituren, maar ook in de keukens van restaurants, hotels, kantoren en andere bedrijven.

Het reinigen van deze friteuses is een vervelende klus, maar wel eentje die noodzakelijk is.

Waarom een schoonmaak van frituurbakwanden zo belangrijk is

1) Hygiëne en voedselveiligheid

In (groot)keukens is een goede hygiëne essentieel. Het voorkomt besmettingen met virussen, bacteriën en andere gezondheidsrisico’s – met alle gevolgen van dien.

Dankzij een periodieke schoonmaak weet u zeker dat de hygiëne in orde is aan u aan de eisen van het FAVV voldoet.

2) Productkwaliteit

Als kok wilt u alleen het beste voor uw klanten.

De kwaliteit van de frituurolie en de properheid van de friteuse hebben een invloed op de smaak. Na verloop van tijd zullen frieten, kroketten en andere gefrituurde producten minder goed smaken en kunnen er onaangename geuren ontstaan.

Voorkom dit soort problemen. Vervang tijdig het frituurvet en laat uw bakwanden regelmatig schoonmaken door Eventi Group.

3) Brandveiligheid

Daarnaast is er nog het veiligheidsaspect. Een slecht onderhouden frituurbakwand en afzuigsysteem brengt allerlei risico’s met zich mee. De ophoping van vet en ander vuil verhoogt de kans op brand.

4) Levensduur

De aankoop van een professionele gasfriteuse of elektrische friteuse kost flink wat geld.

Helaas heeft de ophoping van vet en olie een negatieve impact op de levensduur van het apparaat. De kans op defecten is groter, terwijl de slijtage versnelt. Dankzij een periodieke reiniging gaat deze investering langer mee.

Bakwand en afzuiging

De schoonmaak van een bakwand gaat dikwijls gepaard met een dampkap reiniging. Op deze manier is het complete werkstation proper. Ook een complete dieptereiniging van uw (groot)keuken behoort tot de mogelijkheden.

Hoe vaak moet u een frituurbakwand laten reinigen?

Wij raden aan om minstens 1 keer per jaar een dieptereiniging te laten uitvoeren. Afhankelijk van het gebruik is een halfjaarlijkse of driemaandelijkse schoonmaken aan te bevelen. Uiteraard is dit als aanvulling op de dagelijkse schoonmaak van het toestel door het keukenteam.

Laat uw frituurinstallatie schoonmaken

Schakel de hulp in van Eventi Group voor een professionele reiniging. Neem snel contact op voor een vrijblijvende offerte.