Waarom uw dampkap laten reinigen?
In een professionele keuken krijgt een dampkap het zwaar te verduren. Elke dag hechten kookdampen en vetdruppels zich aan deze afzuigkap, waardoor vuil zich ophoopt. In combinatie met de hoge temperaturen van het koken vormt dit een brandgevaar.
Daarnaast kan vuil de levensduur verkorten. Om technische defecten te vermijden en de veiligheid te waarborgen, is een periodieke dampkap reiniging absoluut noodzakelijk.
Is een dampkap reiniging verplicht?
Nee, in België is er geen wettelijke verplichting om extractiesystemen te laten schoonmaken.
Bedrijven zijn wel verplicht om een brandverzekering af te sluiten. Veel verzekeraars leggen extra voorwaarden op om brandgevaar te voorkomen, zoals een jaarlijkse reiniging van het afzuigsysteem. Het reinigingsattest dient dan als bewijs.
Grondige schoonmaak van afzuigsystemen in grootkeukens
Eventi Group is dé onderhoudsspecialist voor grootkeukens. Ook de reiniging van dampkappen nemen we voor onze rekening.
Bij ons profiteert u van een totaalservice. We reinigen dampkappen langs binnen en langs buiten. Na het verwijderen van de filters worden deze grondig schoongemaakt. Nadien pakken we de afzuigkanalen. Heeft uw dampkap een pulsiesysteem? Ook dat kunnen wij onderhouden.
Tenslotte wordt de ruimte netjes opgeruimd en is uw installatie weer gebruiksklaar.
Wat voor dampkap u ook heeft, Eventi Group heeft alles in huis om uw keuken schoon en brandveilig te houden.
Reinigingsattest
Na het onderhoud van de dampkap krijgt u een attest voor de brandverzekering. Dit attest is ook nodig voor de voedselveiligheid inspectie.
Ga voor een onderhoudsplan
De meeste horecazaken maken gebruik van een onderhoudsplan. De specialisten van Eventi Group komen dan een- of tweemaal per jaar langs om ervoor te zorgen dat uw keuken voldoet aan de actuele hygiënische en onderhoudsnormen. Zo bent u zeker dat u geen belangrijke onderhoudsbeurt vergeet.
Waarom kiest u voor Eventi Group?
- Filters
- Extractiekanalen
- Pulsiesystemen
- Luchtgroepen